Uncategorized

Ett recepttips

Idag tänkte jag dela med mig med ett av mina favoritrecept som jag brukar laga ganska ofta, åtminstone någon gång i veckan. Så gott är det, tycker jag i alla fall. Den här rätten är också väldigt enkel att laga och tar under en timme att tillaga vilket gör den till en bra vardagsmaträtt. På vardagen hinner man ju inte alltid lägga ner hela sin själ i matlagningen men vill ändå äta något väldigt gott. Då är den här rätten ett mycket bra tips. Den här maträtten kallas för ”sjörövarfisk” och består då alltså av fisk. Jag älskar fisk, på alla sätt. Fisk är både nyttigt och väldigt gott, en perfekt kombination. Den här maträtten är dessutom nyttig och därmed bra för hälsan. Därmed tänker jag nu förklara hur man tillagar den här underbara fiskrätten, som passar perfekt när som helst, finmiddag eller bakismat efter en utekväll.

Sjörövarfisk

Till den här maträtten behöver man fryst fiskfilé, salt, mild citronsås från Kelda samt riven ost. Sedan bör man också ha hemma, eller köpa om man inte har det hemma, mjöliga potatisar, varm mjölk, salt, rapsolja samt svartpeppar. Det första man sedan ska göra är att tina fisken och sätta på ugnen. Sedan ska man skala och skiva potatisen som man ska ha till potatismoset. Koka då potatisen tills den blir mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. När potatisen kokat klart häller man av vattnet och sedan mosar den med en stöt. Efter det är det dags att röra ner lite mjölk, rapsolja, salt samt peppar och rör runt tills det blir luftigt mos. Fisken lägger man sedan i en ugnssäker form och klickar ut potatismoset runt fisken, häller över såsen på fisken och sedan strör man till sist över osten. Sedan ska det bara gratineras i ugnen i cirka 25 minuter, sen är det klart att äta. Jättegott, nyttigt och går snabbt att tillaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *