Uncategorized

Middag på Papas Tapas

I veckan har jag bland annat varit ute och ätit middag med några gamla goda vänner här i Eskilstuna. Vi är gamla skolkamrater som har hamnat på olika håll i landet, vissa är kvar här i Eskilstuna, som jag, och vissa har flyttat till andra städer. Just därför är det inte jättevanligt att vi kan ses allihop tillsammans, så när ett sådant tillfälle väl inträffar vill vi gärna göra något riktigt bra utav det. Vi bestämde då att vi skulle gå ut på stan och äta middag. Val av restaurang blev inte särskilt svårt utan det blev helt enkelt Papas Tapas som är en restaurang med stort hjärta mitt i centrala Eskilstuna. Papas Tapas serverar, som man kanske förstår på namnet, fantastiska spanska samt mexikanska tapas tillsammans med en del lite större huvudrätter. Jag tycker dock att man ska äta tapas när man besöker den här restaurangen, för det är vad de är absolut bäst på.

Hur smakade middagen?

Maten smakar alltid bra på Papas Tapas och särskilt när man får dela den med ett så härligt gäng goda vänner som vi var. Vi började middagen med att ta in varsin drink som innehöll lite bacardi lemon, fanta samt lime bara för att få lite fräschör i munnen innan maten. Vi valde alla att beställa in några tapas-rätter var till middagen och då kan man välja mellan spanska eller mexikanska. Vi valde att kombinera det lite. Vi åt varsin Pinchos Papas som är restaurangens flaggskepp. Rätten består av två stycken härligt kryddade oxfiléspett som serveras med klyftpotatis och aioli. Väldigt gott och en smakrik rätt.

Vi åt också varsin Ensalada Mixta som består av en mixsallad serverad med lite vitlök – och chiliolja. Den här salladen är väldigt god och passar bra som tapas-rätt då man gärna vill ha lite grönt och fräscht till. Något jag alltid äter till tapas är Nachos Supremos som innebär en liten nachotallrik med tacochips, tomat, jalapenos och lök. Rätten gratineras med ost och serveras tillsammans med en ljuvligt god vitlökssås. De här tre tapasrätterna åt vi och det räckte gott och väl, det var så himla gott och smakrikt alltihop och väldigt mättande.